Alle briljante ideeën zijn meestal bizar behoorlijk bizar

Over durven vertrouwen op je intuïtie

 

Dingen die we van het leven verwachten maar die we eigenlijk niet willen of durven toegeven.

 

Ik zal ze dat niet toestaan met mij te doen, ik weiger hier aan mee te werken.                         Ik hoop dat jij het niet akkoord vind wat ze van plan zijn met jou te doen!                             Over wie heb ik het hier? Eigenlijk mensen die vaak verkondigen dat het niet okay is om een beter leven te wensen. Degene die jou vertellen dat ze jou een gunst verlenen door dit jou te vertellen. Ze “helpen” jou is hun overtuiging. Wat ze werkelijk doen is jou naar beneden trekken, naar hun level of overtuiging. Terwijl jij een hele andere overtuiging hebt.

Ik zie het vaak om mij heen gebeuren. Ik lees het in social media berichten.                         Veel berichten of adviezen gaan over uitstellen van dromen, een rustpauze inlassen en jezelf een schouderklop geven over wat je bereikt hebt alleen om jezelf goed te praten en te belonen. Begrijp mij goed, belonen is een goed instrument om je drive vol te kunnen blijven houden mits de timing juist is en de persoon het eerlijk bij zichzelf toepast. Hoe herken je dat je mogelijk bij jezelf doet? Dat herken je doordat je die interne stem blijft horen die jouw waarheid voorgeschoteld en niet die van een ander.

Eerlijkheid

Kijk in de spiegel en…

 

Durf  eerlijk tegen jezelf te zijn. Toegegeven dat dit niet altijd even leuk is om te doen….  Het is wel het meest waardevolle cadeau wat jij jezelf kuntgeven. Wat levert het je op om de wens of mening van een ander te volgen als dit niet resoneert met je eigen plan?            Dat levert je vrijwel zeker stress op. Je ervaart een perfect leven wanneer jij jezelf accepteert zoals je bent en voorbij gaat aan de mening of wens van een ander. Regel daarom een”ontmoeting” met de diep in jou verborgen verwachtingen en ga ermee aan de slag.

 

Hoe zorg ik voor een comfortabel leven voor mijzelf?

2021 was een jaar vol hobbels. Je hebt waarschijnlijk op diverse gebieden concessies mogen doen door de omstandigheden. Ondanks dat wij in een land leven waarin financiën goed geregeld zijn ten opzichte van landen om ons heen, ben je geconfronteerd met financiële uitdagingen. Geld neemt een belangrijke rol in, in ons leven of je het nu leuk vind of niet. De meeste mensen hebben de overtuiging dat je comfortabel leeft als je zonder financiële zorgen kunt doen wat je wilt. Er zijn niet veel mensen die dit kunnen op dit moment. Er zijn niet veel mensen die kunnen genieten van een zorgeloos pensioen, er zijn nog minder mensen die eerder kunnen stoppen met werken om te gaan doen wat ze zouden willen doen, veel mensen hebben flinke schulden opgebouwd ( hypotheek, auto, boot, vakanties..)

 

 

Ik ben zelf meer een voorstander van het denken in mogelijkheden. Dus denken in wat wel kan in plaats van wat hierboven staat geschreven – denken in wat niet kan. Wanneer jij je focus hebt en houd op rijk worden in plaats van denken dat het voor jou niet weggelegd is bereik je meer. Ik hoorje mogelijk denken.. Hoe dan? Vanuit de gedachte dat alles wat jij aandacht(energie) geeft ook daadwerkelijk groeit snap je deze stelling denk ik en hoop ik.

Pas dan kun jij jezelf antwoord geven op de vraag of geld gelukkig maakt. Een briljant idee heeft namelijk geen geld nodig om te kunnen groeien. Jazeker is geld gemakkelijk om een plan uit voeren, maar niet nodig om je doel te bereiken. Je zult je doelen misschien bij moeten stellen. Minder hoog maken, kleiner beginnen en van daaruit langzaam verder bouwen. Dit geeft naar eigen ervaring veel meer voldoening dan op je 22e levensjaar een Ferrari te bezitten en een landhuis met 5 badkamers. Leuk hoor, maar niet echt bevredigend op den duur. Vraag het de mensen die het mee gemaakt hebben. Je zult een antwoord krijgen wat in de strekking van dit verhaal ligt.

Briljant idee? Gewoon doen en gaan uitvoeren.

 

Marcel Derksen | Ontwikkkelbaas @Lifeskills Academie & Education Warehouse