Geld innoveert niet, mensen wel!

Geld is een middel en je hebt voldoende tot je beschikking… Toch komen je plannen niet van de grond. De creativiteit loopt uit je oren en je raakt alleen maar meer energie kwijt omdat niemand er iets mee doet?

Jezelf opnieuw uitvinden vinden we als mens heel erg lastig! Dat ligt voor een groot deel aan het feit dat we er liever voor kiezen om de gemakkelijke weg te kiezen. De gemakkelijke weg is meestal niet teveel verandering in je leven te ervaren. Een groot deel van je medemensen kunnen zich hier invinden. En dat is okay. Of….

Wat ik bijzonder vind is wanneer wij bijvoorbeeld naar ons lichaam kijken dan is dit lichaam ongeveer éénmaal in de zeven jaar compleet vernieuwd. (bij goede gezondheid) Dus alle cellen in je lichaam, en dat zijn er nogal wat, zijn over zeven jaar vervangen. Wanneer je hierover nadenkt zou dat betekenen dat iedere dag cellen afsterven en opnieuw geboren worden. Dus een beetje kort door de bocht vind jij jezelf iedere dag, binnen je lichaam, opnieuw uit! Bizar toch?

Maar….angst is toch ook goed om te hebben?

Zeker weten! Wanneer ik in Oostenrijk door de bergen aan het lopen ben met mijn rugzakje op, genietend van het uitzicht, ben ik toch wel blij dat ik angst herken en heb als ik langs een afgrond loop. Dat maakt in ieder geval dat ik op dat moment een stuk voorzichter ben uit angst om in de afgrond te storten….

De kunst is balans voor jezelf te vinden tussen nieuwsgierigheid en angst.

Dat is exact wat je uit de meeting geld innoveert niet, mensen wel haalt. Een voor jou juiste balans tussen het spannend vinden en even een pas op de plaats kunnen en mogen maken. Ik weet (gelukkig) niet waar die balans voor jou precies ligt. Wat ik wel weet is dat ik je meeneem langs de verschillende paden zodat jij de keuze kunt maken die bij jou past en je nieuwe mogelijkheden voor jezelf creëert die je verder brengen. Er sterven cellen af (oude patronen uit je leven gebruik je niet meer) en er worden nieuwe cellen geboren. (nieuwe paden en mogelijkheden ontdekken) Je hebt geen bakken geld nodig om je droom werkelijk te laten worden.

teleurstelling

Wat gebeurt er dan als ik gewoon blijf doen wat ik altijd al deed. Is dat zo erg dan?

Nee hoor, dat is totaal niet erg. Iedere keus die jij maakt is goed. Wat het meest lastige voor ons als mens is, is dat wij mogen omgaan met de gevolgen van de keuzes die wij maken. Dus kies jij ervoor om je nieuwsgierigheid te volgen dan heeft dat gevolgen. Welke? Als ik dat zou weten dan schreef ik op dit moment waarschijnlijk niet deze blog :-) Ook als je blijft doen wat je altijd als deed heeft dat gevolgen. Ook daarbij heb ik geen idee wat die gevolgen dan zijn. Het enige wat ik kan bedenken voorbeide keuze’s is dat je nieuwe ontdekkingen gaat ervaren als je kiest voor nieuwsgierigheid en in dezelfde cirkel blijft ronddraaien als je kiest voorblijven doen wat je altijd al deed. Ik denk dat je dat zelf ook wel had kunnen bedenken….

Wat heeft heeft het mij opgeleverd als mens? 

Kennis over wie ik daadwerkelijk ben en waar ik blij van wordt.  Mijzelf iedere keer opnieuw uitvinden heeft mij een boeiend leven tot nu gegeven. Ik ben nog lang niet klaar met ontdekken. Heb vriendschappen en relaties ervaren waar ik met veel plezier aan terug denk. Ik heb van vriendschappen afscheid genomen, soms intuïtief soms een bewuste keuze omdat ik het gevoel dat ze mij niet langer diende in mijn ontwikkeling. Ik heb altijd weer nieuwe wegen en vrienden gevonden met wie ik spannende ondernemingen heb ervaren, maar ook intense momenten  van gedeeld verdriet. Het maakt wie ik nu ben en het maakt ook dat ik deze ervaringen aan jullie terug kan geven voor wie er belang bij heeft. Door al deze ervaringen kan ik je rustig meenemen langs de weg van jezelf opnieuw uitvinden en weer verder gaan… Leven zonder de druk van veel geld te moeten hebben om je fantasie uit te kunnen dragen.

Emoties vormenEmoties zijn er in verschillende vormen
Geld innoveert niet
Ik nodig je uit om je eigen innovatieve kracht te komen ervaren. Leer hoe je zonder geld je doel kunt bereiken.