Hoe ik mij blijer voel

door 5 dingen uit mijn leven te verwijderen…

Emoties vormenEmoties zijn er in verschillende vormen

Geluk ervaar je door weg te laten in plaats van te streven naar meer bezit.

Het heeft mij, net zoals ik verwacht vele anderen, enige moeite gekost om tot dit inzicht te komen. Door omstandigheden in mijn leven werd ik onverwacht geconfronteerd met de vraag; wat is nu echt belangrijk voor je? Hoe zit dat in elkaar dan, hoor ik je denken.

Een aantal jaar geleden verloor ik de liefde van mijn leven. Daaruit vloeiden een aantal zaken voort waar ik jullie niet mee zal vervelen. Op ééntje na dan….

Ons huis moest verkocht worden waardoor ik op zoek mocht gaan naar een nieuw onderkomen. Wat er in korte tijd beschikbaar was voor mij, was een stuk kleiner dan ik gewend was. Van een 5 kamer woning naar zegmaar een Tiny house qua oppervlakte. Je voelt hem al aankomen?

Verhuizen…

Wat is echt belangrijk voor je?

Je hebt je verhuiswagen vol geladen en je beseft je, dat je 30% van de inhoud kwijt kunt in je nieuwe woning….

  • Wat neem je mee naar je nieuwe woning?
  • Wat laat je achter en waar?
  • Kan ik er nog iemand anders blij mee maken?

Maar nog meer dan met bovenstaande vragen werd ik geconfronteerd met keuzes die ik eigenlijk niet wilde maken, maar gezien de beperkte ruimte wel moest maken. Voor mijn 350 langspeelplaten en pick-up had ik geen ruimte… Je leert afscheid te nemen van zaken waarvan je dacht dat je daar niet zonder kon. Ik ging van 3 kledingkasten naar 1 kledingkast. Schoenen, lievelings broeken of blouses mochten allemaal ergens anders heen. En zo kan ik nog even doorgaan. Het punt is duidelijk toch?

Wat heeft het mij opgeleverd?

Doordat ik alle onnodige zaken uit mijn dagelijks leven verwijderd heb of insommige zaken zoals kleding sterk terug gebracht heb, heb ik ervaren dat ik ze achteraf niet mis. Het geeft mij een voldaan gevoel dat ik ook met minder spullen kan leven. Het is dus uiteindelijk gewoon een simpele keuze die je meer ruimte en minder stress oplevert. Lekker toch?

Hoe kan ik dit toepassen in andere zaken als bezittingen?

Met hetzelfde principe ben ik gaan kijken naar gewoontes die ik had in mijn dagelijkse leven. Dingen die je doet en waarbij je niet nadenkt waarom je ze eigenlijk doet. Hier volgen de 5 meest effectieve gewoontes die ik omgegooid heb.

“It’s not the daily increase but the daily decrease.Hack away at the unessential” – Bruce Lee –

1

Laat negatieve informatie aan je voorbij gaan…

Ik kijk niet meer naar nieuws uitzendingen en lees geen kranten meer. Deze informatie maakte mij alleen maar bezorgder. Facebook gebruik ik alleen nog maar vanwege zakelijke belangen. Iedere dag bestookt worden met negativiteit maakt dat je het langzaam zelf ook wordt. Ik ervaar nu geweldige dagen en maak mij veel minder druk om wat er gebeuren gaat.

2

Ik heb mijn gebruik van social media drastisch verminderd…

Ik heb leren inzien dat mijn gebruik van social media er alleen maar op gericht was om anderen te vertellen en te laten zien wat ik allemaal deed en hoe geweldig dit was. Reacties hierop maakten mijn ego blij omdat ik dacht erkenning te krijgen voor wat ik deed. Niets is minder waar. Erkenning is pas echt wanneer iemand het uitspreekt die live tegenover je staat.

3

De 20 – 80 regel – haal 20% weg uit je leven…

Welke 20% van de zaken geven mij voor 80% een ongelukkig gevoel? Welke 20% van de zaken geven mij voor 80% een gelukkig gevoel? Wanneer er zaken, mensen, bezittingen, afspraken zijn die je ongelukkig maken waarom zou je daar dan mee doorgaan op hetzelfde level? Verminder ze en je geluk zal stijgen. Wees rücksichtsloos, het is jouw leven waarover we het hebben.

4

Neem afscheid van negatieve mensen om je heen…

Wanneer jij je begeeft in een kringetje van ongelukkige mensen en mensen die geen ambitie hebben is het enorm moeilijk om daar bovenuit te stijgen.Ze zuigen je als het ware mee naar hun energie en nemen je ongemerkt mee naar een saai en ongelukkig leven… Blijf goed luisteren naar je lichaam!

5

Stop met jezelf iedere keer te moeten bewijzen!

Ambitie is zeker goed en er is niets mis met grote dromen en doelen. Het is mij echter opgevallen dat veel mensen verheven doelen nastreven om aan anderen te kunnen bewijzen dat ze iets kunnen. De enige aan wie jij je hebt te “bewijzen” is jezelf. Persoonlijke ontwikkeling nastreven om een “beter”persoon te worden werkt niet. Je ontwikkelt skills omdat jij betere resultaten wilt behalen.