Project Description

Briljante ideeën zijn meestal behoorlijk bizar

Over durven vertrouwen op je intuïtie

Ik zal dat niet toestaan  om met mij te doen, ik weiger hier aan mee te werken.                              Ik hoop dat jij het niet akkoord vind wat ze van plan zijn met jou te doen!                              Over wie heb ik het hier? Eigenlijk mensen die vaak verkondigen dat het niet okay is om een beter leven te wensen. Degene die jou vertellen dat ze jou een gunst verlenen door dit jou te vertellen. Ze “helpen” jou is hun overtuiging. Wat ze werkelijk doen is jou naar beneden trekken, naar hun level of overtuiging. Terwijl jij een hele andere overtuiging hebt.

Ik zie het vaak om mij heen gebeuren. Ik lees het in social media berichten.                         Veel berichten of adviezen gaan over uitstellen van dromen, een rustpauze inlassen en jezelf een schouderklop geven over wat je bereikt hebt alleen om jezelf goed te praten en te belonen. Begrijp mij goed, belonen is een goed instrument om je drive vol te kunnen blijven houden mits de timing juist is en de persoon het eerlijk bij zichzelf toepast.                Hoe herken je dat je dit mogelijk bij jezelf doet?                                                                           Dat herken je doordat je die interne stem blijft horen die jouw waarheid voorgeschoteld en niet die van een ander.

 

Kijk in de spiegel

Kijk in de spiegel

Durf tegen jezelf eerlijk te zijn. Toegegeven dat dit niet altijd even leuk is om te doen….    Het is wel het meest waardevolle cadeau wat jij jezelf kuntgeven. Wat levert het je op om de wens of mening van een ander te volgen als dit niet resoneert met je eigen plan?             Dat levert je vrijwel zeker stress op. Je ervaart een perfect leven wanneer jij jezelf accepteert zoals je bent en voorbij gaat aan de mening of wens van een ander.                  Regel daarom een”ontmoeting” met de diep in jou verborgen verwachtingen en ga ermee aan de slag.

Hoe zorg ik voor een comfortabel leven voor mijzelf?

2021 was een jaar vol hobbels. Je hebt waarschijnlijk op diverse gebieden concessies mogen doen door de omstandigheden zoals Covid. Ondanks dat wij in een land leven waarin financiën goed geregeld zijn ten opzichte van landen om ons heen, ben je geconfronteerd met financiële uitdagingen. Geld neemt een belangrijke rol in, in ons leven of je het nu leuk vind of niet. De meeste mensen hebben de overtuiging dat je comfortabel leeft als je zonder financiële zorgen kunt doen wat je wilt. Er zijn niet veel mensen die dit kunnen op dit moment. Er zijn niet veel mensen die kunnen genieten van een zorgeloos pensioen, er zijn nog minder mensen die eerder kunnen stoppen met werken om te gaan doen wat ze zouden willen doen, veel mensen hebben flinke schulden opgebouwd ( hypotheek, auto, boot, vakanties..)

Ik ben zelf meer een voorstander van het denken in mogelijkheden. Dus denken in wat wel kan in plaats van wat hierboven staat geschreven – denken in wat niet kan.                      Wanneer jij je focus hebt en houd op rijk worden in plaats van denken dat het voor jou niet weggelegd is bereik je meer. Ik hoor je mogelijk denken.. Hoe dan?                                            Vanuit de gedachte dat alles wat jij aandacht(energie) geeft ook daadwerkelijk groeit snap je deze stelling denk ik.

Kijk eens naar de vele filmpjes op YouTube over dit onderwerp.

Een aantal praktijkvoorbeelden misschien?

 

Een bedrijf beginnen…..

Dat gebeurt in de meeste gevallen per toeval. Of je ontmoet iemand op je werk, via vrienden of wanneer je uitgaat. Wanneer je er iedere dag meebezig bent vind je hem/haar veel minder snel. Als ik jou vraag hoe jouw prins of prinses op het witte paard eruit ziet dan zul je daar waarschijnlijk eerst over na moeten denken. Wanneer je op zoek bent naar een relatie loop jij niet constant met de tekst in je hoofd die beschrijft hoe je partner er moet zien. Het is gewoon niet gebruikelijk in onze samenleving om met een wensenlijstje op date afspraak te gaan.

Toch is het eigenlijk wel bijzonder toch? We hebben lang onderwijs wat ons alle nodige skills leert die we nodig hebben in ons leven en carrière. Hoe wij met geld om moeten gaan. Hoe we gezond blijven etc. etc. Maar we hebben nauwelijks begrip voor mensen die gericht een partner zoeken. Mensen die niet tevreden zijn met wat er op hun pad komt.

Het hebben van dit soort hoge verwachtingen levert misschien ook nog een ander vervelend gevolg op. Mogelijk dat je door de hoge verwachtingen wel langer alleen zult blijven en daarmee minder je emoties en leringen uit je leven kunt delen met de ander.        Het omgekeerde is eerder waar… Vanuit eigen ervaring heb ik, weliswaar met de nodige pijn, mogen leren dat het alleen zijn tussen relaties in voor mij de meest effectieve en leerzame periode’s zijn geweest. In die periode’s heb ik mijzelf ontmoet en geleerd te luisteren naar wat ik werkelijk wil.

Hoeveel mensen duiken in een relatie of gaan zelfs trouwen met elkaar die maar lauwe gevoelens voor elkaar hebben. Teveel helaas…. Naast de keuze voor werk bijvoorbeeld heeft de keuze voor een levenspartner grote invloed op jouw leven. Kies daarom met je hart en wees wijs! Volg je intuïtie!

 

Een bedrijf beginnen…..

Iedereen is een entrepeneur. Werknemers hebben simpelweg één klant…het bedrijf waarvoor zij werken. De meest mensen hebben de skills om een klein bedrijf te starten met zeg een omzet van 6 nullen. Maar je blijven door ontwikkelen en je producten aanpassen aan de tijd en meegaan in de wens van de klant zonder daarbij jezelf in te leveren is razend lastig voor veel mensen. Waarom? Omdat het pijn doet… om afgewezen te voelen, vertraagd te worden door besluitvorming die op zich laat wachten, de eenzaamheid die je soms voelt…

“Het is riskant” Bijvoorbeeld de Covid pandemie of verzin wat anders waardoor je de start van je bedrijf uitstelt. Uiteindelijk is alles riskant. Hoeveel mensen hebben afgelopen jaar hun baan verloren door de pandemie? Ik denk dat je schrikt van het getal. Vreemd genoeg heb ik afgelopen jaar mijn beste jaar ooit gedraaid ondanks COVID. Doordat ik mij kon aanpassen aan de veranderende omstandigheden is mij dat gelukt. Deze skill had ik niet, althans daar ging ik vanuit. Ik heb het geleerd sinds ik een eigen bedrijf heb. Flexibel zijn, mee kunnen en durven bewegen zijn fijne kwaliteiten om te bezitten. Ben jij in staat om de kosten van website hosting te betalen? Weet jij hoe je social media kunt inzetten voor een business?Durf je vrije websites zoals YouTube in te zetten om skills te leren die je weer kunt verkopen? Internet is een prachtig instrument om tegen laag risico een bedrijf te starten. Gebruik het. Verken het. Doe het gewoon.

 

Ik hoop je met deze voorbeelden geïnspireerd te hebben om anders te leren kijken naar je eigen overtuigingen.

 

Marcel Derksen