Maar wie zijn wij?

Specialisten in luchtige ontwikkeling van professionele identiteit

21st century skills game

Waarom 21st Century skills?

De 21st Century skills game van Marcel Derksen is sinds 2013 uniek in zijn benadering van duurzame ontwikkeling. Uniek, omdat de game de spelers concreet laat ervaren waar zij staan in de ontwikkeling van skills. De ervaring draagt bij aan het vormen van een professionele identiteit. Naast beroepsvaardigheden een must in je algemene ontwikkeling.


Wij ondersteunen dit proces met onder andere; E-books, trainingen, digitale open badges, blog's, video's en een actieve community in onze academie. De 21st Century skills game is er om jou te helpen een start te maken met zelf regie over je leven te nemen. Je gaat  skills herkennen en laten erkennen!


  • Duurzaam ontwikkelen makkelijk en toegankelijk gemaakt
  • Ontspannen werken aan professionele identiteit 
  • Voor ieder ontwikkel niveau passende uitdagingen en opdrachten
  • Sinds 2013 enige 21st Century skills vloerspel
  • 0- meting - behoefte vast stellen - plan van aanpak maken - ontwikkelen 
  • Je plek in een team weten en innemen

In het kort (wat wij doen)

Wij zetten jou als persoon of een in teamverband op het spoor van professionele ontwikkeling. Dit doen we op een luchtige manier omdat leren en ontwikkeling helemaal niet zwaar hoeft te zijn als je het slim aanpakt. Leer hoe jij jouw plek als teamgenoot kunt innemen zonder anderen te beschadigen . 

Snel inzicht krijgen

Ken jezelf - ken je omgeving is de basis voor een duurzame samenleving. Weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt hoort bij een levenlang leren

Levenslang leren concreet gemaakt

Het spel draagt veel bij aan samenwerken en sociale vaardigheden tussen verschillende niveaus en culturen

Effectief team meetinstrument 

Leer je beperkingen te overstijgen door ze iemand anders te gunnen voor wie het een vanzelfsprekendheid is en accepteer het gewoon

Bespaar tijd en geld

Vertrouwen omhoog is snelheid omhoog en is kosten omlaag. Geef vertrouwen op basis van bewezen skills en bouw deze verder uit

Veiligheid

Ontwikkeling maakt mensen ook wijzer als het hen helpt voor zichzelf te zorgen. Zelfsturing voedt veiligheid

Zekerheid

Je blijven ontwikkelen als bedrijf en medewerker is tegenwoordig voorwaardelijk om bestaansrecht te houden.

Iedereen ervaart het anders...

Anders denken
Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn bedenkingen had bij het plan van Marcel om het bestaande team door te lichten en opnieuw in te delen op basis van aanwezige kwaliteiten. Dankzij de begeleiding tijdens het traject werd duidelijk dat niet alleen de werkgever er een voordeel bij had, maar merkte ik als leidinggevende dat er mer rust op de werkvloer ontstond. Ze weten nu meer als voorheen wie ze voor welke kwaliteit binnen het team kunnen benaderen. Ik zie dat mensen opbloeien als ze gevraagd worden iets te doen wast ze leuk vinden en wat voor de ander een lijdensweg is om te doen. Wat prachtig dat Marcel dit zag enten heeft laten ervaren. Top! 
Hein Jansen, teamleider assurantie tussenpersoon Utrecht
Ze moeten nadenken!
We gebruiken het in onze startweek van de niveau 3/4 opleiding economie en ondernemen om studenten kennis met elkaar te laten maken , zichzelf in te schatten op de 21st Century skills en het gesprek daarover met elkaar aan te gaan. Onze ervaring is dat veel studenten eerst wat onwennig zijn dat is logisch gezien de keuze van het tijdstip waarop wij dit inzetten maar dat ze ook zichzelf snel hoog inschalen (giraf of olifant). Op zich komen daar dan wel leuke gesprekken uit met elkaar. De 0-meting zetten we ook verder in de opleiding in wanneer de 21st century skills tijdens bv de LOB lessen of via het keuzedeel Ondernemend gedrag weer aan bod komen.
Ariane Appel - ROC Albeda

Rust in de tent

Wij werken ons hele leven al met jongeren die vanuit de maatschappij het etiket ADHD, Hoogbegaafd en Hoog sensitief meegekregen hebben. Ze voelen zich vaak onbegrepen en daardoor eenzaam. Dit spel geeft hen de kans om anders naar hun etiket te kijken. Niet als een beperking maar juist als een kwaliteit die ook nog eens broodnodig is in onze maatschappij. We hebben ervaren dat met het doorlopen van het spel er inzicht ontstaat en rustig gebouwd kan worden aan autonomie en zelfvertrouwen om kwaliteiten in te mogen zetten. Fijn dat het spel dit op een natuurlijke manier begeleid.

Alinda. zorgboerderij Ommen
marcel - Life Skills Academie

Marcel

Het idee voor deze game is in de basis ontstaan in mijn tijd als docent in het MBO. Om tijdens de introductieweken snel inzicht te krijgen wie je als mentor in je klas hebt heb ik een assessment ontwikkelt. Dit assessment is door ontwikkeld naar een vloerspel wat nog steeds gebruikt wordt in de kennismakingsweek en basisinput levert voor ontwikkel plannen tijdens de opleiding. Vanaf dat moment ben ik mij gaan toeleggen op het schrijven en ontwerpen van content en opdrachten rondom  het ontwikkelen van een professionele identiteit . 

Onze diensten

Inspiratie

Laat je inspireren door Marcel Derksen

LSA pakketten

Bekijk onze drie verschillende opties

LSA community

Wordt lid van de LSA+ en coaching community

Download activerende opdrachten

Met onze activerende opdrachten krijg je een concreet beeld hoe jij de diverse skills gaat ervaren. Download de opdracht om ze uit te proberen!