Over de Life Skills Academie

Waarom Life Skills Academie?

Als horecaondernemer weet jij echt wel hoe je een bedrijf neerzet, maar heb je ook de vaardigheden om een gezonde bedrijfscultuur te creëren? Om een bedrijf te bouwen wat doorloopt, ook als jij er even niet bent? Hiervoor heb je sterke communicatie skills nodig, een diep gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde én het lef om te delegeren


Bij de Life Skills Academie leer je hoe ook jij een geoliede machine neer kunt zetten, met de skills en het zelfinzicht dat daarvoor nodig is. We zetten je op het spoor en voorzien je van de tools, maar jij gaat het zelf doen.

In het kort (wat wij doen)

Life Skills

Wij rijken je de skills aan, jij gaat er op een luchtige manier mee aan de slag

Leiderschap

Zonder gezonde bedrijfscultuur geen geoliede machine

Communicatie

Zo wordt het ook bij jou horecabedrijf gezellig op de werkvloer

Geoliede machine

Dat is wat je wilt, daar helpen we je bij met onze programma's

Leer jezelf kennen

Ontdek je innerlijke leider, de weg naar succes

Delegeren

Heb het lef en leer vertrouwen, alleen dan kun je echt vrij nemen
Vragen stellen

Iemand die zegt waar het op staat en je eerst zelf informatie laat uitzoeken. Ik had en heb persoonlijk veel aan zijn manier van werken gehad.. De concrete informatie en het vragen stellen met betrekking wa tje nu werkelijk wilt hebben mijzelf meer aan het denken gezet en heeft mij enorm doen groeien als mens. Hij past zich aan zonder in kwaliteit te hoeven inleveren. Ik ben nu nog steeds aan het onderzoeken hoe hij dat toch doet….. Thanks!


Dorien Knigge - Landal Green Parcs
Energie
Marcel moet je eigenlijk gewoon live meemaken. Humor, grenzen bewaken, de kunst van een uitdaging op verschillende manieren concreet  en vooral tastbaar maken. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Marcel kwam bij ons precies op het juiste moment binnen en voelde goed aan wat er speelde. Volgens mij kwam zijn brede achtergrond bij ons goed van pas. Bedankt! Je hebt ons weer op de rails gezet en laat het nu aan ons om er verder vorm aan te geven, Mooie en fijne manier van werken. #autonomie
Bert Kranendonk - Facilitair bedrijf Zutphen

Zo gemakkelijk 

Het is al een tijdje geleden dat ik Marcel "toevallig" tegenkwam op een Eurocamp camping in Zuid Frankrijk waar hij stagebezoeken afgelegd. Tijdens een glas wijn op het terras kwamen we in gesprek over het gebrek aan creativiteit en probleem oplossend vermogen bij stagiaires. Als of het hem geen moeite koste gaf hij mij uit de losse pols een aantal tips en trucs mee om met de groep te gaan doen. Bottomline van de tips en vooral spellen was dat ik ze meer eigenaarschap mocht geven zodat zij dit konden pakken en dit alles binnen een afgesproken kader. Daarbinnen mochten ze alle kanten opvliegen.

Een week na onze terras ontmoeting heb ik het geprobeerd en het werkte wonderwel. Helaas ws Marcel al weg en ben ik hem later nog eens tegengekomen in Nederland. Fijn want ik wilde hem graag nog eens bedanken. 

 
Esther Verhoef - Eurocamp

Marcel

Mijn naam is Marcel, oprichter van de Life Skills Academie. en iemand die jarenlang ervaring heeft in de horeca en facilitaire dienst.. Vanaf mijn 17e tot mijn 38e levensjaar heb ik in verschillende hotels en restaurants. gewerkt. Van snackbar tot sterrenzaak en een aantal jaar als catering-manager op horeca locaties en bij grote evenementen . 


Dit is wat me opviel:

  1. Of de cultuur was ongezellig, met een tierende baas en of leidinggevende, mensen die er maar kort bleven werken en de omzet was mager


  • Of het bedrijf liep als een geoliede machine, iedereen voelde zich gehoord en de baas kon met een gerust hart vrij nemen. Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid en er gezonde winst werd gedraaid. Er was structuur en beleid.

Ik verdiepte me in het mechanisme hierachter. Waarom liep het ene bedrijf wel en het andere niet? Waarom had het ene restaurant zoveel moeite een goed team samen te stellen en omzet te draaien, terwijl het andere bedrijf een rustige, warme sfeer kende én winst draaide?

Het antwoord is:
Professionele identiteit

Op school leer je hoe je een horecabedrijf runt, maar je leert er geen levensvaardigheden. Vaardigheden die gaan over zelfinzicht, communicatie en leiderschap. Je leert er niet hoe je de professionele identiteit aanneemt die je nodig hebt om privé en zakelijk succesvol (én gelukkig!) te zijn.


Je snap het al, dat is waarom ik de Life Skills Academie heb opgericht.


Om jou met levensvaardigheden te helpen je bedrijf weer winstgevend en succesvol te maken, mét een gezonde bedrijfscultuur waarbinnen jij vrij kunt (onder)nemen.


Ik snap dat je het liefst alles zelf doet, daar ben je horecaondernemer voor. Dat is waarom ik je met de Life Skills Academie tools geef en de weg wijs, maar je het wel zelf laat doen. Ik ken jouw bedrijf en unieke situatie niet, jij kent jezelf het allerbeste. Maar ik wil je wel helpen jezelf nóg beter te leren kennen, die leider in jou te ontdekken en zo je bedrijf een succes te laten worden.


Ontdek je professionele identiteit als horecaondernemer. Ontdek hoe jij dit gaat  doen.

Download het GRATIS white paper en zet de eerste stap naar een duurzaam bedrijf waar jij energie van krijgt.