"Ze lachten toen ik hen vroeg om bij mij te komen eten.
Toen ik de borden op tafel zette werd het stil ..."

Hoe zou jij je voelen als je jouw gasten op deze manier kunt verrassen en zo onverwacht uit de hoek kunt komen? Ben je ook zo benieuwd naar hun gezichtsuitdrukking?

Een dergelijke uitdrukking kwam ik kortgeleden tegen toen ik een keuken van een oud collega van mij binnen liep. Hij had mij gevraagd een paar dagen in zijn keuken te helpen. De overige,  vooral jonge koks, keken mij aan met een blik van... moet hij ons door de drukte heen helpen? Vier uurtjes later hadden ze een hele andere kijk op mij. Ze waren niet zo goed in staat om mijn tempo te volgen;-)

Ze pakten het sportief op hoor... Ik heb ze het afgelopen jaar een paar keer in een workshop laten ervaren hoe je slim, snel en zonder kwaliteitsverlies je werk kunt doen.

Ze werken nu slim, kostenbewust en kunnen ook nog creativiteit kwijt in hun dagelijkse werk. 

Gezond; koken, budget; kosten; smaakvol

Slim koken kun je leren zonder dat je een koksopleiding nodig hebt.

Hou meer geld  over aan het eind van de maand zonder honger te lijden.

Koken; gezond, budget, goedkoop, snel; makkelijk

Wat ik kan, kun jij ook...


Ik heb dan wel een koksopleiding gevolgd maar in de basis kan jij ook wat ik kan. Zeker als het gaat om koken voor kleinere aantallen. En wat je (nog) niet kunt leer ik je in een van onze seizoen kookworkshops.


  • Slimme combinaties maken zodat je minder tijd kwijt bent
  • Betere kooktechnieken toepassen zodat vitamines beter tot hun recht komen
  • Hoe zou het zijn als je in 1,5 uur tijd voor drie of vier dagen tegelijk kookt, ook als je koken niet leuk vindt?
  • Hoe kun jij jouw maaltijden specialer maken?
  • Welke smaken passen bij elkaar en welke kun je beter links laten liggen?
  • Wat is jou die verbazing op de gezichten van je gasten waard?

Workshop ervaringen

Kookschrift
Ik gebruik het winter en zomer kookschrift nog steeds. Durf nu ook zelf gerechten te proberen.
Sjors de Jong - Heerenveen
Ik hou geld over!
Ik kocht veel kant en klaar maaltijden omdat ik geen tijd had voor koken. Nu kook ik zelf en ben zeker 50% minder geld kwijt.
Ruud Kamps - Meppel

Fit als een hoentje?

Ik eet meer groente en vindt ze gefermenteerd erg lekker. Voel mij nu een stuk fitter en heb meer energie! ;-)
Caitlin Vermeer - Zwolle

Akkoord, hoe doe jij dat dan? Hoe ziet dat er dan uit?

Kookworkshop

Slimme combinaties

De slimheid in onze workshops zit vooral in zo weinig mogelijk weggooien, dus proberen alles te gebruiken. Voorbeeld? 95% van de mensen gooit de onderkant van een bloemkool of de steel van de broccoli weg. Zonde vinden wij. Eens kijken wat we daarmee kunnen doen... Bespaart je geld - tijd - afval en geeft je voldoening.
Kookworkshop

Keukentechnieken

Okay, je bent geen professionele kok en waarschijnlijk heb je ook niet de behoefte om dit te worden. Op de juiste manier de correcte techniek toepassen draagt bij aan gezond koken, minder afval en voor een groot deel ook de smaakbeleving. We besteden hier veel aandacht aan tijdens de workshop en je ontvangt een naslagwerk hierover.
Kookworkshop

Je eigen touch geven?

Leer spelen met smaken, kruiden, specerijen. Weet welke smaken bij elkaar passen en welke niet en waarom niet. Gebruik de recepten uit ons kookschrift om er je eigen draai aan te geven en jezelf te overtreffen.
Kookworkshop; gezond, goedkoop; koken, passie

Plezier en passie

We kunnen niet allemaal een sterrenchef worden of zijn. Wat we wel kunnen is ons eigen gevoel erin leggen. Hoe laat jij de passie van het bord afspringen? Hoe verbaas jij jezelf en je gasten met een mooi gepresenteerd gerecht? 

We hebben 4 seizoenen. Welke wordt het?

koken; winter; goedkoop; gezondKoken; seizoen; gezond; goedkoopKoken; gezond; goedkoop; plezierKoken; gezond; goedkoop, plezier                          Leer gebruik te maken van wat moeder aarde ons aanbied in ieder jaargetijde!

Klaar voor een mooie ervaring?