Sensitiviteit
21st Century Skills Game
info@lifeskillsacademie.nl
21st Century Skills Game
08/02/2023
2 min
0

Ik wil mijn eigen stempel drukken op ontwikkeling

08/02/2023
2 min
0

Heb jij dat ook?

De ervaring dat andere mensen jou vertellen wat voor jou het beste is om te doen zonder dat je daarom gevraagd hebt? Samenwerken is prima, dat vind ik echt. Tijdens het samenwerken wil ik eigenlijk niet teveel inleveren van waar ik goed in ben. Ik wil dit laten zien en gebruiken in mijn leven.

Ik weet waar ik goed in ben en wil dit veel meer kunnen toepassen dan wat ik tot nu toe doe. Een van de zaken waar ik van huis uit goed in ben is organiseren en plannen. Het gaat bij mij vanzelf.. Ik hoef er bijna geen moeite voor te doen om van chaos een meer gestructureerd geheel te maken. Toch krijg ik niet echt de kans om dit te laten zien.

Hoe los ik dit op? 

Best wel een lastige vraag aan mijzelf. Hoe begin ik? En hoe weet ik dat ik op de goede weg ben? Allemaal vragen die op mij afkwamen. Ik heb het op mijn manier aangepakt met organiseren en plannen en heb stap voor stap antwoorden gezocht. Ben begonnen met mijzelf een aantal vragen te stellen die mij opgang brachten.

  • Wat wil ik anders?
  • Wat maakt het dat dit nu niet lukt?
  • Wat wil ik ermee bereiken?
  • Hoe kan ik dat het makkelijkst doen?


Wat wil ik anders

Ik wil meer erkenning voor mijn kwaliteiten. Ik wil graag mijn talent inzetten en laten zien hoe je zaken in je leven makkelijker maakt door te plannen en organiseren.


Wat maakt het dat het nu niet lukt

Ik ervaar veel tegenwerking uit de groep wanneer ik met andere mensen samenwerk. Sommige mensen luisteren gewoon niet en doen alleen waar ze zelf zin in hebben. Ik heb het gevoel dat ze mij niet zien staan.


Wat wil ik er mee bereiken

Pff dat was een lastige hoor... Na lang nadenken wil ik eigenlijk veel meer een onderdeel van het team zijn en het gevoel hebben dat ik ook een waardevolle bijdrage kan/mag leveren in het project.


Hoe kan ik dat dan het makkelijkst doen

Daar had ik totaal geen idee bij. Veel hulp om mij heen gevraagd maar het werd mij maar niet duidelijk. Best wel een frustrerende tijd. Vaak kwam het verhaal dat mijn vader aan mij vertelde naar boven; het enige wat je hebt te doen is je rust bewaren en opletten wat er gebeurt. Het antwoord komt vanzelf...  Op een totaal onverwacht moment kwam de toffe tip kaart over samenwerken voorbij. Die kaart gaf mij het inzicht dat ik iets met mijn communicatie moest gaan doen. Ik weet niet waarom, maar het voelde gewoon zo, dus ben ik op onderzoek uitgegaan.

Wat is er nodig om samen te werken

Het vervolg....   

Om een lang verhaal kort samen te vatten..... Ik heb geleerd hoe ik beter in mijn communicatie op de ander kan afstemmen. Direct gevolg is dat ik nu meer gehoord wordt en ik mijn talent organiseren kan en mag inzetten. Ik had nooit gedacht dat communicatie hier zo aan bij zou dragen.

Reacties
Categorieën