krachtig leiderschap
Geoliede machine
info@lifeskillsacademie.nl
Geoliede machine
02/28/2024
1 min
0

Mentale kracht

02/28/2024
1 min
0


Een goede leider die geestelijke gezondheid herkent en onderhoud is iemand die niet wacht op geplande check-ins om je te vragen hoe je je voelt...


In plaats daarvan maken ze geestelijke gezondheid een integraal onderdeel van het dagelijkse werkleven en erkennen ze het belang van dagelijkse acties en gedragingen om hun mensen te helpen gedijen.


Door open communicatie te bevorderen, welzijn te integreren, het goede voorbeeld te geven, prioriteit te geven aan flexibiliteit en regelmatige feedbackloops tot stand te brengen, creëren deze leiders omgevingen waarin geestelijke gezondheid wordt gekoesterd en individuen zowel persoonlijk als professioneel kunnen gedijen. 


Daarmee dragen ze bij aan het algehele succes en welzijn van de organisatie.


4 eigenschappen

( wil je deze infographic  kosteloos in je mailbox in printkwaliteit? Stuur ons dan even een mail als je wilt - info@lifeskillsacademie.nl)


Natuurlijk zijn er meer punten of liever kwaliteiten die een mentaal leider in zich heeft. Voor de infographic hebben wij de vier meest aansprekende eruit gehaald. Andere kwaliteiten die bijdragen aan deze titel zijn;

  •  Luisterend vermogen
  •  Non verbale communicatie
  •  Zich (echt) verdiepen in de ander
  •  Zorgen voor passende werkomstandigheden, faciliteren ervan
  •  Het team weet onderling  wie welke kwaliteiten heeft en spreekt   elkaar daar op aan.
  •  Is zelf het sprekende voorbeeld van wat hij/zij propagandeert


Herken jij jezelf hierin? Deel dan vooral jouw kennis en ervaringen en help collega's voor wie dit (nog) niet vanzelfsprekend is.


Marcel DerksenReacties
Categorieën